Benvingudes i benvinguts al bloc de l’Hort del Perot

er única vegada no serà l’hort qui vos parle, sinó nosaltres, Amparo i Miquel, dos joves interessats en l’horta i l’agricultura ecològica. Procedim de família de llauradors però no ha sigut fins després d’anys d’estudis i de fer altres coses que s’hem adonat dels beneficis de treballar la terra.

Comencem enguany, amb tanta il·lusió com dubtes, que gràcies a savis llauradors anem superant. Cultivem en ecològic, sempre que podem amb varietats locals dels nostres iaios o que trobem amb l’ajuda Llavors d’ací. També plantarem productes en perill d’extinció que estan inclosos a l’arca del gust d’ Slow Food.

Funcionament

Per aquesta primera temporada d’hivern anem a sembrar principalment 5-6 hortalisses d’arrel. La idea consisteix en que podreu fer el seguiment dels productes que vos interesse adquirir des de la sembra fins la collita.

Nosaltres es comprometem a donar compte setmanalment de com evolucionen els cultius, amb imatges i descripcions d’adobs, tractaments, feines diverses etc. i a posar tota la cura possible en que la collita isca endavant i siga de qualitat, en cas contrari no ho traurem a la venda.

No anem a fer caixes, quan tinguem un producte per a collir vos avisarem i podreu vindre a arreplegar-lo a Meliana o altres punts de distribució que anirem concretant. També farem enviaments per a qui no puga vindre. Sempre a un preu just per a tots.

Com les quantitats no seran molt grans es recomana encomanar-ho amb antelació, es podrà fer des de la mateixa sembra, perquè creguem que és més xulo anar seguint el que et vas a menjar des de l’inici.

Seguiment de l’hort

En les anteriors entrades del bloc podreu veure un resum del que hem fet fins ara, i a partir de hui anirem fent comentaris a temps real.

Per últim, volem que aquest espai puga servir d’orientació a aquells que es vulguen introduir en l’agricultura ecològica, a la mateixa vegada que esperem els comentaris i suggerències de llauradors més experts que ens ajuden a millorar.

Salut i bons aliments!


Un pensament a “Benvingudes i benvinguts al bloc de l’Hort del Perot

  1. S'ens oblidava dir que l'hort el cultivem de manera ecológica però ha sigut un hort que abans d'agafar-lo nosaltres ha estat cultivat de manera convencional, és a dir, que actualment està en procés de transformació.

    Poc a poc anirem ficant setos, tornarà la fauna útil i millorarà l'estat de la terra fent l'hort mes ecològic.

    Des de primers d'any estem treballant per aconseguir-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *