Els cultius de més a prop

Com que les collites s’acosten anem a vore un poquet més de prop com van les meues hortalisses:

En la imatge es veu, primer, un moniato gegant de 1,3kg d’uns pocs que tenia plantats a una vora, després un nap que, atenció! no és meu encara que si és de la mateixa varietat, és un nap celta.

A més podem vore dos creïlles que ja m’han collit com a prova i que diuen que les tenim que collir ben prompte. Finalment apareix un all porro, està xicotet encara però ja van fent-se.

 Açò són les safanòries morades acavades de collir, ja hem queden poquetes de la primera sembra però en vindran més en uns mesos. 

La lletuga orella de burro va fent-se poquet a poquet, molt més lent que les cultivades amb químics però ja voreu com ho agraiu quan se les menjeu.

I per últim les faves que m’estan donant algun problemeta, han agafat una mal·laltia pense que causada per fongs, que va fent taquetes rojes a les fulles i pot arribar a matar-les, per sort encara és prompte i li han aplicat un tractament amb oxiclorur de coure, un produce autoritzat a l’ agricultura ecològica però del que tampoc volen fer molt d’ús, si algú coneix algun altre remei s’agraïrà molt la proposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *